Юношите на България „щастлив губещ“ в евроквалификациите

Юношите на България Повече снимки 1 от 1 03.11.2011 Прегледи:879

Българският национален отбор по футбол за юноши до 17 години се класира за решаващия елитен кръг от квалификациите за Европейското първенство в Словения догодина.

Възпитаниците на селекционера Александър Димитров останаха след Швеция и Грузия в осма група от първата фаза на квалификациите, но след изиграването на всички мачове в
останалите групи стана ясно, че България продължава напред като един от двата отбора с най-добри показатели от класиралите се на трето място.

Както е известно, момчетата на Димитров загубиха с 2:3 от Грузия, направиха 0:0 срещу Швеция и победиха домакина Молдова с 2:0 в срещите си от група 8 в края на септември.

Елитният кръг ще се играе през пролетта на 2012 година и трябва да завърши до края на март. В него 28-е участващи отбора ще бъдат разделени в 7 групи от по четири отбора. Седемте победители в групите се класират за финалите, където към тях директно ще се присъединят домакините от Словения. Финалите на Европейското първенство за юноши до 17 години ще се състоят от 4 до 16 май 2012 година.

Нагоре Изпрати на приятел Принтирай