Какво обеща Пенев на България и ще върне ли Бербатов в националния отбор

Какво обеща Пенев на България и ще върне ли Бербатов в националния отбор Повече снимки 1 от 1 02.11.2011 Прегледи:465

Новият национален селекционер Любослав Пенев разкри пред медиите какво ще промени в отбора на България. Той обяви подробна програма, която ще разработи, за да „трикольорите“ тръгнат нагоре.

Пенев заяви, че: ще използва малка група от футболисти, която да се сработи помежду си; въпреки обявеното подмладяване няма да се игнорират резултатите; няма да има влияние на мениджъри при подбиране на състава; ще въведе желязна дисциплина и ще се стреми към уеднаквяване на тренировъчния процес в различните национални гарнитури.

Селекционерът отказа да коментира дали ще върне Димитър Бербатов в състава и допълни, че за конкретни имена ще говори след три месеца, когато ще бъде първата контрола на тима под негово ръководство.

„Целта ми е поставянето на една добра организация в отбора. Моята работа започва още днес. Сигурен съм, че България има добри играчи. Те обаче трябва да бъдат на подходящото ниво, когато бъдат повикани. Аз ще потърся диалог с клубните треньори.

Ще им предложа моята помощ, за да футболистът бъде от полза и на своя тим и на националната гарнитура. Насила никой няма да карам да играе за България“.

Запитан дали ще върне Димитър Бербатов в отбора, Пенев заяви: „Първият мач, който ще ръководя като треньор е в края на февруари. Има много време дотогава. Ще подготвим малка група от футболисти, които да изиграят много мачове заедно и да се сработят. Вратата на отбора е отворена за всички“.

„Това че казвам обиграване, не означава, че няма да преследваме резултати. Важното е да се направи колектив и всеки да идва с желание в тима. Реултатите няма да дойдат нито бързо, нито лесно. Мен това обаче не ме плаши. Задължително ще има присъствие на перспективни футболисти в тима. Много е рано за повиквателни. Когато дойде време, аз лично ще ги обявя. При селектирането на футболистите няма да има мениджърски интереси, при мен тези неща не минават“.

„Задължително отборът трябва да е агресивен и във фаза защита, и във фаза атака. Изцяло от футболистите, с които разполагам в конкретния момент, зависи каква тактика ще използвам“.

„Ще държа всички младежки и юношески гарнитури да играят с еднаква постройка като мъжкия тим. Нещата, които тренират, също трябва да се припокриват. Искам, когато един футболист дойде в отбора, той вече да е готов. Вярвам, че се задава една добра генерация от футболисти“.

„Всеки футболист има работно време и свободно време. Футболистите знаят, че са публични личности и ако злоупотрбяват с нещата, които правят в свободното си време, ще има последствия. Не използвам думата „алкохол“. Уточнявам това заради случилото се преди години в ЦСКА. Тогава скандалът с изгонените футболисти възникна заради неспазване на режим и заради това, че ме излъгаха в очите“.

„Ако някой от футболистите си позволи да коментира публично работата на треньорското ръководство, той ще бъде глобен по вътрешния правилник. Само в България има такива коментари, в чужбина това не се случва. Това е основна част от дисциплината в един отбор. Аз не искам да се превръщам в диктатор и не заплашвам футболистите“. Нагоре Изпрати на приятел Принтирай